Brasiliansk coronavariant fundet på Færøerne

Det første tilfælde af en brasiliansk coronavariant er fundet på Færøerne. Varianten er ikke lige så smitsom som den engelske variant, siger landslægen.

Tilfældet med den brasilianske coronavariant blev opdaget i sidste uge. Det var en færing, som havde været i Brasilien, der blev testet positiv tre dage efter hjemkomsten til Færøerne, oplyser landslæge Lars Fodgaard Møller til Kringvarp Føroya (Færøernes public-service station).

– Så vidt vi kan se, er den ikke set i Europa før. Men den er inddæmmet, og vedkommende har ikke smittet andre, siger Lars Fodgaard Møller til Kringvarp Føroya.

Den danske regering har indført strenge restriktioner for at forhindre, at den engelske variant, B.1.1.7, som er meget smitsom, breder sig.

Myndighederne i Danmark følger også den sydafrikanske variant. Berlingske Tidende skriver, at udover at varianten er mere smitsom, så er er stor risiko for, at vaccinen ikke virker imod den, og at coronasmittede kan blive smittet igen. 

Ifølge landslægen er den brasilianske variant fundet på Færøerne, ikke så smitsom som de engelske og sydafrikanske varianter.

– Vi ved ikke så meget om den. Muligvis er den mere smitsom, men den er ikke nær så smitsom som den engelske variant, siger Lars Fodgaard Møller. Han forventer også, at vaccinen virker imod den fundne nye variant på Færøerne.

Styr på smitten

Efter et udbrud i julehøjtiden er der igen kontrol over smittetilfældene på Færøerne. Den 20. januar var der syv med coronasmitte på Færøerne.

Tilsammen har der været 650 tilfælde på Færøerne, og en person er død. Ingen er indlagt i øjeblikket.

Den 14. Januar var 1712 færinger blevet vaccineret. De færøske sundhedsmyndigheder prioriterer, at sundhedspersonalet står forrest i køen til vaccinationer. 

Facebooktwitter

Facebook kommentarer