Færøerne registrerer det første coronadødsfald

En 68-årig mand er den første person, som er død med covid-19 på Færøerne. Manden var indlagt på sygehuset med anden alvorlig sygdom og døde den 5. januar, oplyser sundhedsmyndighederne på Færøerne.

Den 68-årige mand blev indlagt på Landssygehuset i Tórshavn i begyndelsen af december med anden alvorlig sygdom end corona. Lige før jul blev manden testet positiv for corona og overført til coronaafdelingen.

Sundhedsmyndighederne oplyser, at manden døde med Covid-19, men vil ikke sige noget om dødsårsagen. 

Vicedirektør på Landssygehuset, Tummas í Garði, siger, at han ikke kan gå ned i nærmere detaljer omkring, hvad manden fejlede og dødsfaldet.

Ansat smittet på alderdomshjem

Færøerne har været hårdt ramt af corona efter jul. Mellem jul og nytår var der et smitteudbrud med 19 personer på en dag. Siden nytår har antallet af smittede om dagen ligget mellem null og seks personer.

Et alderdomshjem i Tórshavn er blevet ramt af corona mandag, hvor en ansat er smittet. Man undersøger om smitten har bredt sig.

Landskamp aflyses

Otte spillere på det tjekkiske håndboldslandshold er blevet testet positive for corona ved indrejsen til Færøerne.

Færøernes håndboldlandshold skulle tirsdag klokken 20 (færøsk tid) spille mod Tjekkiet på hjemmebane i en EM-kvalifikationskamp. Den bliver ikke til noget.

-De stramme krav er blevet overholdt lige siden det tjekkiske landshold kom til Færøerne med eget fly i går. Det betyder, at holdet har opholdt sig i lufthavnen, i bussen og på hotellet. Holdet rejser tilbage i dag, og håndboldforbundet er i tæt kontakt med sundhedsmyndighederne og det europæiske håndboldforbund, skriver det færøske hånboldforbund på deres hjemmeside.

Det er ikke afgjort endnu, om hjemmekampen bliver spillet på et senere tidspunkt eller om kampen mod Tjekkiet på lørdag på udebane gennemføres eller aflyses.

Facebooktwitter

Facebook kommentarer