Bjarni Hammer: Lad private bygge politigård i Tórshavn

To tingmedlemmer fra Javnaðarflokkurin mødes med justitsministeren om ny politistation


De to politikere fra Javnaðarflokkurin, Bjarni Hammer og Sjúrður Skaale, mødes med justitsminister Søren Pape Poulsen (K) torsdag 24. maj om en ny politistation i Tórshavn.

Mødet kom i stand under lagtingsmedlem Bjarni Hammers ugelange periode som vikar i Folketingets for Sjúrður Skaale.

 

Det faldt i Bjarni Hammers lod at stille spørgsmål til statsminister Lars Løkke Rasmussen (V) i den udvidede spørgetime den 8. maj, hvor de nordatlantiske folketingsmedlemmer deltog.

Det brugte Bjarni Hammer til at spørge til en ny politistation til politiet og anklagemyndigheden i Tórshavn, som man har ventet på i 10 år.

Den aktuelle plan med en gammel bankbygning i R.C. Effersøes gøta ved Færøernes største indkøbscenter er uegnet til formålet, fastslog Bjarni Hammer.

 

Lars Løkke Rasmussen var velbekendt med den lokale geografi, men ikke med sagen, så han udvekslede et par ord med Søren Pape Poulsen og erklærede, at “justitsministeren vil være meget indstillet på at tage et bilateralt møde med hr. Bjarni Hammer”.

 

Den færøske politiker peger på en privatfinansieret bygning som en mulighed for at få de bedste forhold.

– Nogle af de største pengetanke på Færøerne vist stor interesse for dette projekt. Jeg har også personligt talt med nogle af dem, som meget gerne både vil finansiere, bygge og langtidsudleje en ny, moderne politistation med alle nødvendige faciliteter både til politiet og anklagemyndigheden, sagde Bjarni Hammer.

 

– Jeg kan sige helt overordnet og helt principielt, at regeringen ingen som helst berøringsangst har i forhold til offentlig-private samarbejder, sluttede Lars Løkke Rasmussen.

Facebooktwitter
+ posts

Facebook kommentarer