Corona udskyder Trine Bramsens rejse til Færøerne

Forsvarsminister Trine Bramsen aflyser endnu en rejse til Færøerne. Denne gang er årsagen, at hun har været i nærkontakt med en, som er smittet med omikron-varianten.

Færøerne er tæt på at træffe afgørelse om opstilling af en militær luftvarslingsradar efter en forespørgsel fra den danske regering. I den forbindelse skulle forsvarsministeren til Færøerne at drøfte sagen og sikkerhedspolitik generelt.

Lagtingets udenrigsudvalg skal behandle sagen torsdag (9. december). Det var meningen, at forsvarsministeren skulle rejse til Færøerne samme dag og holde et møde med landsstyremanden for udenrigsanliggender, Jenis av Rana, på fredag (10. december).

Trine Bramsen er gået i selvisolation efter har fået oplyst, at hun er nærkontakt til en smittet med coronavarianten omikron.

– Jeg vil tage alle forholdsregler, så vi ikke bringer smitten med os til Færøerne. Vi rykker besøget, og forhåbentligt kan det lade sig gøre i januar, siger Trine Bramsen til Det Færøske Nyhedsbureau.

Trine Bramsen er testet og resultatet er negativt, og hun har heller ingen symptomer. Hun skal testet anden gang på torsdag, som er sjette dagen efter nærkonkakt med den smittede.

Udsat fire gange

Det er fjerde gang i år, at forsvarsministeren aflyser en rejse til Færøerne. Radaren og sikkerhedspolitik har også været på programmet de andre gange.

I januar gjorde coronasituationen og karantænereglerne, at Trine Bramsen ikke kom til Færøerne.

I juni kunne flyet fra det danske flyvevåben ikke lande på Færøerne på grund af uvejr, og i august var det situationen i Afghanistan, der kom i vejen.

Flere ministre ramt

Sundhedsminister Magnus Heunicke blev testet positiv for covid-19 i en selvtest før sundhedsministerrådsmødet i Bryssel tirsdag 7. december.

Onsdag meddelte Udenrigsministeriet, at udenrigsminister Jeppe Kofod omlægger sine møder og aktiviteter, efter at et nært familiemedlem er blevet smittet. 

Facebooktwitter

Facebook kommentarer