Færøerne strammer coronarestriktionerne

Yderligere restriktioner træder i kraft på Færøerne på grund af stor smitteudredelse i sygehusvæsenet og de første tilfælde med omikron-varianten. Det betyder hjemsendelse af skolebørn og genindførelse af test ved indrejse.

Der er 28 smittede med corona på Landssygehuset i Tórshavn. Mindst to af tilfældene er omikron-varianten, og der forventes flere er smittede med den nye variant.

Alle de smittede er ansatte, og dertil sidder 42 ansatte på de tre sygehuse på Færøerne i isolation.

Det er fået landsstyret at indføre nye tiltag for at dæmpe smitteudbredelsen. På et pressemøde torsdag præsenterede landsstyret de nye tiltag:

-Grundskolen og fritidsskoler lukker 15. december.
-Nattelivet skal lukke klokken 22.
-Maksimum 100 folk kan forsamles, hvis de har koronapas, ellers er tallet 20.
-Kravet om obligatorisk test ved indrejse til Færøerne genoptages hurtigst muligt.

– Det er afgørende, at sygehusvæsenet ikke kommer under større pres, end det allerede er nu. Derfor må vi lave nogle tiltag for at kontrol på situationen, siger lagmand Bárður á Steig Nielsen.

Nærmer sig nedlukning

Færøerne nærmer sig en total nedlukning af samfundet. Landsstyret har delt beredskabsplanen op i tre dele.

På niveau 1, som er grønt lys, er samfundet åbent.

Hvis der er mellem 15 og 75 smittede om dagen i en uge, så er man på niveau, gult lys. Der befinder Færøerne sig lige nu, og de nye restriktioner er en udvidelse af de allerede gældende.

Samfundet lukkes ned, hvis der er over 75 smittede om dagen. De sidste syv dage har der været 66 smittede om dagen i gennemsnit. Det er tæt ved en incidens på 900 nysmittede per 100.000 indbyggere på syv dage.

I alt har der været 4212 tilfælde af korona på Færøerne siden marts 2020.

Siden 22. oktober i år er 11 personer døde med corona. Forinden indeholdt statistikken to coronadøde, så i alt 13 personer er døde med corona siden pandemiens begyndelse.

Facebooktwitter

Facebook kommentarer