Danmark skal markere færøske og grønlandske flagdage

Lars Løkke Rasmussen(V), statsminister, mener, at der skal flages med færøske og grønlandske flag i Danmark.


Det vakte stor undren, da det kom frem, at Finansministeriet havde bedt statens instuttioner om at tælle flagstænger.

Mange gætterier har været på sociale medier og blandt politikere på Christiansborg. Blandt andet om der har noget med Kongehuset at gøre, eller om der nu skal flages med EU flag.

I Finansministeriet har de været tavse om sagen.

 

Det har blandt andet resuleteret i, at Pernille Skipper(EL) har sat et paragraf 20 spørgsmål til Claus Hjort Frederiksen(V), finansminister.

Men i går løftede Lars Løkke Rasmussen sløret for, hvorfor flagstængerne er optalt.

 

-Jeg er KÆMPE tilhænger af Rigsfællesskabet. Elsker Grønland, Færøerne og Danmark – og synes, at vi skal værdsætte vores skæbnefællesskab mere. For nogle måneder siden luftede jeg derfor den tanke i ministeriet, at vi burde flage med det færøske flag den 25. april og det grønlandske den 21. juni (som vi gør det med det danske den 5. juni) for at markere netop det.

 

Det er en tanke, jeg har til sinds at vende med den færøske lagmand og den grønlandske selvstyreformand. I går fandt jeg så ud af, at “flagstangsgate” (optællingen af statslige flagstænger) har sit direkte udspring af den strøtanke. Gode folk omkring mig har i den grad sat alt ind på at forberede et solidt beslutningsgrundlag… Kom så ikke og sig, at vi i Danmark ikke har loyale embedsmænd!, skriver Lars Løkke Rasmussen på Facebook.

 

De færøske og grønlandske myndigheder er endnu ikke hørt i sagen.

Facebooktwitter

+ posts

Facebook kommentarer