Debattør udgiver roman om rigsfællesskabets mindretal

Nauja Lynge, som er en ivrig debattør om rigsfællesskabet udkommer med en ny samtidsroman ”Opgangen”. Bogen udkommer i april.

Nauja Lynge er blandt andet foredragsholder og blogger på Jyllands-Posten og har tidligere udgivet debatbogen ”Rigsfællesskabet til Debat, romanen ”Ivalu’s Color” og selvbiografien ”Jeg er Nauja. En grønlandsdansker bekendelser”.

Hun skriver sådan om sin nye bog:

-Grønlandske Elise er flyttet til England for at undgå stereotyperne i Danmark. Hun kommer imidlertid modstræbende til Danmark og møder færøske Solrun på Christianshavn.

-Deres liv bliver flettet sammen, med en underliggende konflikt mellem færinger, grønlændere og danskere. Historien handler om et udfordrende liv som en del af det grønlandske og færøske mindretal i Danmark.

-Det er også fortællingen om to stærke kvinder – Elise og Solrun – som ufrivilligt havner i et drama, da en ung grønlandsk mand dør. Politiet griber ikke ind, fordi han er grønlænder. Der er drøje hug til grønlandske, færøske og danske politikere og til den danske befolkning, som til stadighed er med til at fastholde fordomme.

Facebooktwitter

Facebook kommentarer