Magni Arge bliver ordinært folketingsmedlem med ret til orlov

Formanden for Tjóðveldi (Republikanerne), Høgni Hoydal, frasiger sig posten som folketingsmedlem. Det er gjort, så suppleanten Magni Arge kan tage orlov fra folketinget og dermed undgå at bryde et valgløfte. Samtidig tager Magni Arge orlov fra lagtinget.


Høgni Hoydal fik flest stemmer hos Tjóðveldi ved folketingsvalget i 2015. Ret tidligt tog han orlov fra posten, fordi han blev landsstyremand for fiskerianliggender.

Siden har Magni Arge bestridt folketingsmandatet .Ved at frasige sig posten som folketingsmedlem kan Høgni Hoydal kan ikke vende tilbage til folketinget.

– Det har længe været klart, at på grund af jeg er landsstyremand og en af koalitionslederne, så bruger jeg al min energi på Færøerne med de politiske sager, som ligger foran os. Derfor kommer jeg ikke til at passe folketingsmandatet, sagde Høgni Hoydal i en pressemeddelelse i sidste uge.

 

Undgår at bryde valgløfte

Den konkrete årsag til, at Høgni Hoydal frasiger sig folketingsmandatet, er, at suppleanten Magni Arge ikke fik lov at tage orlov fra folketinget før sommerferien.

Folketingsformand Pia Kjærsgaard (DF) meddelte på præsidiets vegne Magni Arge, at stedfortrædere ikke kan tage orlov.

Magni Arge ønskede at genindtræde i lagtinget sommeren over, hvilket han gjorde desuagtet, at Tjóðveldi gik til valg på, at de skal ikke have dobbeltmandater i lagtinget og i folketinget.

 

Dobbeltmandat i stille folketingsperiode

I de seneste måneder har Magni Arge derfor været både folketingsmedlem og lagtingsmedlem.

– Med denne løsning kan jeg sørge for, at vi holder vores beslutning om, at samme person aldrig har dobbeltmandater, og at orlov skal tages fra det ene parlament, siger Høgni Hoydal.

Magni Arge har følgelig meddelt, at han tager orlov fra lagtinget fra i torsdag 14. september.

Facebooktwitter

+ posts

Facebook kommentarer