Magni Arge: København og SAS fylder for meget

Færøernes og Grønlands luftfartsselskaber bliver ikke prioriteret på samme måde som andre store luftfartsselskaber. Det bør ændres – og diskussionen bliver taget på en konference på Christiansborg.

Det færøske folketingsmedlem Magni Arge(Tjóðveldi) vil rette op på det misforhold som grønlandske og færøske luftfartselskaber bliver udsat for fra Københavns lufthavn.

– Når luftfarten sættes på den politiske dagsorden deler Færøerne, Grønland og ”udkantsdanmark” ofte den samme skæbne: De bliver glemt og klemt mellem Københavns lufthavn og SAS og får højst prioritet som et nødvendigt onde, siger Magni Arge.

Derfor arrangerer han en temakonference på Christiansborg på mandag (27. marts), som har fået overskriften: Luftfarten og udkanten – et perfekt match.

Grønlandsk deltagelse
På konferencen vil paneldeltagerne tale om udfordringerne på Færøerne og Grønland, og hvilke regionale udfordringer der er i et europæisk perspektiv

Tre flyselskaber i Nordatlanten, Air Greenland, Air Iceland og Atlantic Airways er repræsenteret på konferencen. Dertil deltager repræsentanter for SAS og Københavns lufthavn også i konferencen.

Magni Arge mener, at det er vigtigt at landene i udkanten af riget får større plads i debatten om, hvordan luftfarten skal foregå i fremtiden.

– København og SAS fylder traditionelt så meget, at udkanten og provinsen får meget lidt plads i debatten og i den politiske behandling, siger Magni Arge.

Facebooktwitter
+ posts

Facebook kommentarer