Smitteudbrud omkring daginstitution i Thorshavn

Et nyt smitteudbrud af Covid-19 har ramt Færøerne. Hovedsageligt er hovedstaden Thorshavn hårdest ramt, hvor 14 er smittede på to døgn.

Færøernes største gymnasium, Glasir, og en børnehave, begge i Thorshavn, er i fokus i et nyt udbrud af Covid-19. Myndighederne fandt 11 nye smittede mandag 21. september og tre tirsdag 22. september.

Alle er testet på gymnasiet, og det er lukket i nogle dage, efter at en familie, som har forbindelse til gymnasiet og en børnehave, er blevet syg.

– Vi er overbevidste om, at smitten kommer fra forældrene, som har smittet deres børn, siger landslæge Lars Fodgaard Møller til Kringvarp Føroya.

Smittet på Færøerne

Landslægen oplyser, at der er nogenlunde styr på, hvem der er i smittekæden. Problemet er, at man ikke ved, hvor denne smitte er startet.

I forbindelse med andre udbrud har man kunne konstatere, at der har været tale om importerede tilfælde. Det kan man ikke denne gang.

– Den er dukket op, og vi ved ikke hvem der har startet smittekæden. Vi har ikke nogen rejser indblandet i det aktuelle tilfælde, siger Lars Fodgaard Møller.

Ingen indlagt

Smitteudbruddet har ført til, at mange vil undersøges for corona. Alene mandag blev der foretaget 3581 undersøgelser.

Forekomsten per 100.000 indbyggere over syv dage er steget til 36½.

Tilsammen på Færøerne har man lavet 200.000 test på nær 118. Tilsammen er der aktuelt 35 covid-19- syge på Færøerne. I alt 451 personer har fået konstateret smitten, og 416 er foreløbig blevet raskmeldt.Ingen er død på Færøerne på grund af corona, og i øjeblikket er heller ingen indlagt med Covid-19.

Facebooktwitter
+ posts

Facebook kommentarer