Statsministerens tale 2016 til debat

I dag, 6. oktober, er der åbningsdebat i folketinget. Alle partier i folketinget, inklusive de færøske og grønlandske får mulighed for at kommentere statsministerens åbningstale.

Åbningsdebatten startede klokken 10 i morges. Ordførerne for hvert parti får ti minutter hver til at holde en tale. Derefter er der mulighed for andre medlemmer af folketinget at stille spørgsmål til ordføreren.

I tirsdags, 4. oktober, tog folketinget hul på et nyt folketingsår. Lars Løkke Rasmussen(S), statsminister, holdt sin åbningstale, hvor han talte om rigets tilstand.

– Vi lægger op til at understøtte selvstyrets arbejde for børn og unge i Grønland. Ligesom vi vil styrke indsatsen for udsatte grønlændere i Danmark.

Det sagde Lars Løkke Rasmussen(S) blandt andet, da han omtalte Grønland åbningstalen.

Udover at omtale udsatte grønlændere, sagde han også, at den danske regering gerne deltager gerne i en dialog om den økonomiske situation, som har store udfordringer på længere sigt.

Statsministeren påpegede endnu engang, at den forfatning som Færøerne arbejder med, skal være indenfor rammerne i rigsfællesskabets rammer.

-Vi skal være stolte af vores rigsfælleskab. Vi giver plads til forskellighed, men deler en fælles kerne. Det blev bekræftet på rigsmødet i Grønland i foråret. Vi har en tradition for sammen at finde løsninger, der løfter os alle op.

Sidste år varede debatten lidt over 12 timer. Bliver debatten lige lang i år, forventes det at de færøske og grønlandske folketingsmedlemmer kommer på talerstolen lige før klokken 18 eller lige efter pausen mellem klokken 18 og 19.

Facebooktwitter
+ posts

Facebook kommentarer