Verdensnaturfonden investerer i færøsk tang

Den verdensomspændende organisation Verdensnaturfonden (WWF) er ny investor i Ocean Rainforest på Færøerne. Ocean Rainforest opdrætter og producerer tang.

Ocean Rainforest, som står for dyrkning af omkring 200 ton tang i en fjord på Færøerne, har lavet en kapitalforøjelse på næsten 10 millioner kroner.

Omkring halvdelen af pengene, 5,6 millioner, kommer fra Verdensnaturfonden, som betegner sig selv som verdens største uafhængige naturorganisation.

Direktøren for Ocean Rainforest, Ólavur Gregersen, glæder sig over, at nye investorer er interesserede i opdræt af tang, og han mener, at virksomheden har fået anerkendelse om førende indenfor tangopdræt i Vesten.

-Økonomisk betyder investeringen, at det er muligt for os at øge produktionen af tang på Færøerne de næste år. Dertil at er det også en vigtig bekræftelse af vores bæredygtige og banebrydende tilgang til dyrkning af tang, hvor vi kommer med vores bidrag til et bæredygtigt havmiljø, samtidig med at vi producerer helsebringende og miljøvenlige varer, siger Ólavur Gregersen.

I pagt med naturen

Ocean Rainforest bruger tangen til at producere fødevarer og foder samt til kosmetikindustrien. Virksomheden, som startede for 10 år siden, har forsket og lavet prøver for at finde ud, hvordan det kan lade sige gøre at producere varer ud af tang.

Dyrkningen foregår i Funningsfjørður, som ligger på Færøernes næststørste ø, Eysturoy. Siden 2016 har virksomheden producerer varer i Kaldbak, tæt på hovedstaden Thorshavn. Desuden er Ocean Rainforest med i et forsøgsprojekt i Californien i USA, hvor man laver forsøg at opdyrke tang ude på åbent hav.

Ocean Rainforest har forhandlet med Verdensnaturfonden både i Kaldbak og i Washington. Verdensnaturfonden har lagt stor vægt på, at produktionen kan flytte grænser og forbedre biodiversiteten i havet.

-Den voksende mangel på mad, materialer og energi – sammen med holdningen hos industrien til råvareproduktion – øger om presset på naturen. Hos WWF erkender vi, at det er udfordringer, som vi ikke vinder alene. Vi er glade for at blive en del af dette projekt, fordi vi mener, at tangproduktion er vejen at går for at mindske om presset og skabe en bedre balance med naturen, siger præsidenten og direktøren for Verdensnaturfonden i USA, Carter Roberts.

Facebooktwitter
+ posts

Facebook kommentarer