Coronaudbruddet er under kontrol

Efter en kraftig stigning af falder antallet af coronasmittede personer igen. Det går den rigtige vej, men faren er ikke ovre, siger landslægen.

De nyeste tal fra sygehusvæsenet den 9. august viser, at man har fundet endnu syv personer med Covid-19 på Færøerne.

De seneste dage ser det ud til, at antallet af smittede falder for hver dag. Den 6. august meddelte landslægen, at man havde fundet 38 personer, som er langt det højeste man har fundet en enkelt dag.

Hvis man ser en uge tilbage, så er antallet af smittede på Færøerne højt efter den nationale Olajfest 28.-29. juli.

Mindst 88 personer er blevet smittede, og de seneste opdaterede tal er fra 9. august. I øjeblikket opdateres tallene ikke dag for dag på grunde af det store pres på prøver. Myndighederne er bagud med at analysere alle prøverne, fordi så mange bliver testet.

Landslægen er dog fortrøstningsfuld, da det nu viser sig, at antal smittede falder for hver dag.

-Vi ser en geografisk smitteudbredelse, men samtidig bliver antallet af tilfælde færre, og det glæder vi over. Tallene viser også, at færingerne tager situationen med alvor, siger landslæge Lars Fodgaard Møller.

Brug mundbind

Landslægen advarer om, at coronavirusset er meget aktiv. Den smitter let og kan dermed hurtigt blive en farlig udbredelse. Mange arbejdspladser har undersøgt sine medarbejdere, og sygdommen har vist sig både på hospitaler og i børnehaver.

Myndighederne har dog indtryk af, at de personer, som er blevet syge, ikke har alvorlige symptomer.

Det er dog ikke sket før, at smitten er så udbredt på offentlige arbejdspladser, og at myndighederne ikke helt styr på alle smittekæderne.

Lars Fodgaard Møller påpeger, at man må være særlig påpasselig i sociale sammenhænge, fordi det viser sig, at smitten breder sig, når mange er sammen til fester og lignende.

Ligesom i andre lande lyder anbefalingen at man skal bruge mundbind som et ekstra forbehold.

-Som situationen er nu, så vurderer jeg, at vi bør bruge mundbind, når vi er indendørs og mange mennesker er sammen, siger Lars Fodgaard Møller.

Norge sætter Færøerne på forbudsliste

De officielle tal siger, at 88 på Færøerne har corona, og mere end 900 sidder i karantæne. Sygehusvæsenet kan ikke følge med at levere hurtige svar, fordi der er ikke kapacitet. Alene fredag 7. august blev 4541 testet. Mandag formiddag var analysekøen 1648 prøver.

Sundhedsmyndighederne har derfor bedt den kliniske genetiske laboratorium Thetis om at hjælpe til med at analysere test. Tilsammen siden marts er der lavet 57.863 prøver på Færøerne. Det er mere end én prøve per færing.

Efter smitteudbruddet den sidste uge har Norge sat Færøerne på den røde liste og fraråder rejser til Færøerne. De norske sundhedsmyndigheder kræver, at lande og regioner skal have under 20 smittede per 100.000 indbyggere. Færøerne har 205,4.

Facebooktwitter
+ posts

Facebook kommentarer