Champions League kamp på Færøerne aflyses grundet corona

Kampen mellem de færøske mestre KÍ Klaksvík og slovakiske Slovan Bratislava i morgen bliver ikke spillet, som planlagt En person hos de slovakiske mestre er blevet testet positiv på Færøerne. UEFA behandler nu sagen.

Det er fysioterapeuten hos det slovakiske hold, som er blevet testet positiv ved indrejse. Slovan Bratislava kom til Færøerne mandags 17. august, og alle spillerne og folkene omkring holdet blev testet, da de kom med et lejet fly.

Allerede inden holdet kom til Færøerne var de ramt af corona. To af reservespillerne, som spillede turneringskamp i weekenden var smittet og sidder nu i karantæne i hjemlandet.

Den færøske epidemikommission tager ingen chancer og siger, at enten skal hele holdet i karantæne i fjorten dage, eller skal spillerne rejse tilbage til Slovakia.  Det vil sige, at Champions Legue kampen ikke kan spilles i morgen.

-Vi ved, at der har været så meget opblanding og kontakt mellem de enkelte medlemmer af truppen, at vi har skønnet, det har været at sætte hele truppen i karantæne, siger politimester og formand for epidemikommissionen Michael Boolsen til Kringvarp Føroya (færøsk tv).

Ærgerlig formand

På Færøernes næststørste by, Klaksvík, har men ventet spændt på kampen i morgen. Kampen er i den første indledende runde, før de større hold er med i turneringen. Man har været særlig spændt, fordi Klaksvík har for nyligt fået sit stadion godkendt til at spille europæiske kampe.

Normalt spilles alle internationale kampe i hovedstaden Thorshavn eller i byen Toftir.

Dermed går Klaksvík i første omgang glip af en historisk kamp.

-Jeg er meget ked af denne situation. Vi har været utroligt spændte på denne kamp. Det er meget kedeligt for os, som et hold at gå glip af sådan en stor oplevelse. Men når smitten er iblandt os, så må det være sådan, siger formanden for KÍ Klaksvík Tummas Lervig til Kringvarp Føroya.

Bolden ligger hos UEFA

Flere færøske medier beretter, at afgørelsen nu ligger hos UEFA. En UEFA-repræsentant er på Færøerne i forbindelse med kampen, som skal afgøres inden fredag.

Spørgsmålet er nu, om det færøske hold i en fart skal rejse til Slovakia, eller om KÍ Klaksvík vinder uden kamp.

Den endelige afgørelse er ikke faldet endnu.

Facebooktwitter
+ posts

Facebook kommentarer