Færinger snydes for lufthavnsrabat i Kastrup

Flyrejsende mellem Kastrup og Vágar får ikke del i den store rabat, som Københavns Lufthavne forkæler indenrigsselskaber med fra den 1. april

Lufthavnsafgifterne skæres med 35 procent for såkaldt højfrekvente feederflyvninger mellem regionale lufthavne i Danmark og Københavns internationale knudepunkt for flyrejsende.

Det er baggrunden for et spørgsmål fra Magni Arge (T) til transportminister Ole Birk Olesen (LA) om flyvninger til og fra Færøerne og Grønland, der ikke tilbydes den 35 % reduktion på afgifter i Københavns Lufthavne, som visse skandinaviske luthavne og danske provinslufthavne får.

– Den største prisreduktion opnås ved en incitamentsordning, som omfatter Bergen, Gøteborg, Stavanger, Vilnius, Gdansk, Billund, Bornholm, Sønderborg, Ålborg og Midtjylland (Karup). Angiveligt indgår Kangerlussuaq i Grønland og Vágar på Færøerne ikke, siger Magni Arge, som har en fortid som direktør for Atlantic Airways.

Det bliver dog alt andet lige lidt billigere for færøske og grønlandske flyrejsende at bruge CPH som transit. Der er også en afgiftssænkning på gennemsnitlig 10 procent, som alle flyselskaber får del i.

Københavns Lufthavne A/S forklarer i en pressemeddelelse fra 11. december 2017, at lufthavsselskabet sænker priserne for at medvirke til at udvikle Kastrup som nordeuropæisk hub.

Facebooktwitter
+ posts

Facebook kommentarer