Færøerne med i klub mod international skattesnyd

Færøerne er blevet medlem af ‘The Global Forum on Transparancy and Exchange of Information for Tax Purposes’ eller bare Global Forum, oplyser den færøske landstyremand i finansanliggender, Kristina Háfoss (Tjóðveldi/Republikanerne).

Medlemsskabet af det OECD-ledede netværk medfører, at Færøerne indgår i et samarbejde om udveksling af skatteoplysninger. Der lægges stor vægt på gennemsigtighed i lovgivningen i hvert enkelt land.

Finanslandsstyremand Kristina Háfoss siger, at medlemskabet af Global Forum har stor betydning for skattemæssig gennemsigtighed, og det styrker omdømmet hos medlemslandene. Desuden kan det forbedre konkurrencedygtigheden.

– Det er et stort fremskridt for Færøerne at blive medlem af Global Forum. Vi kommer hermed blandt de førende lande i verden i det internationale samarbejde om skatteoplysninger. Det skaber større gennemsigtighed, styrker retssikkerheden og forebygger skattesvig over hele verden. Medlemsskabet styrker også vores situation på den internationale scene, siger Kristina Háfoss.

To internationale standarder
Global Forum arbejder med to godkendte standarder for udveksling af skatteoplysninger. De er Exchange of Information on Request (EOIR) og Automatic Exchange of Information (AEOI).

Alle medlemslandene har forpligtet sig til at leve op til de internationale standarder, som EOIR kræver. Det bliver undersøgt i 2019, om Færøerne lever op til disse krav.

Flere end 90 lande har bundet sig til at gennemføre AEOI-standarden. I øjeblikket bliver der arbejdet med at gennemføre den tekniske del og forberede sig på den første automatiske udveksling, som skal finde sted i 2017 og 2018.

Facebooktwitter
+ posts

Facebook kommentarer