Nordatlantisk musikkollektiv udgiver ny musik

Et kunstnerisk musikkollektiv bestående af kunstnere fra alle landene i rigsfællesskabet udgiver en ny single 23. oktober. Et album er også på vej.

Musikkollektivet kaldes GDF, og det står for Grønland – Færøerne – Danmark, og de kalder sig ”GDF Collective”.

”GDF Collective” udgiver singlen ”Ego” i dag 23. oktober, og deres debutalbum udkommer 13. november.

-Vi oplever et behov for et nordatlantisk projekt, der overskrider nationale grænser, men også samler dem. Intentionen er at etablere en ny kontekst, hvor samarbejder på tværs af grænser i rigsfællesskabet kan udfolde sig, så de resulterer i et musikalsk output, der kan bruget til at vække interesse for vores individuelle kulturer, identiteter og sprog og skabe opmærksomhed i alle tre lande omkring, hvad der sker på musikscenerne i de enkelte lande i rigsfællesskabet, og ikke blot på egen matrikel, skriver gruppen i en pressemeddelelse.

Blander sprogene

10 medlemmer er med i musikkollektivet og i det kommende album i november er det meningen at blande sprogene. Hver enkelt kunstner kommer til udtryk med egne ord, på sit eget sprog i forskellige konstellationer.

Kunstnerne begår sig indenfor urban, electronica, r´n´b og pop.

-Albummet er skabt under en uges produktionscamp i Nørresundby i oktober 2019, hvor kollektives mødtes, gik i studiet i skiftende grupper på kryds og tværs af de 10 medlemmer og skabte i alt 14 numre, hvor ni vil være at finde på albummet. Hvert nummer indeholdr rap og sang på to af tre af kollektivets tre sprog, skriver gruppen.

Handler om selvtillid

Singlen ”Ego” beskrives som hårdtslående hiphop i et futuristisk electro/trap landskab.

Med på nummeret er Ditte Dalgaard Hansen aka Banditte (DK) og Jens Kleist (GL) med Vibeke Falden (DK) som producer/sanger og Karl Andrias Stóra (FO) som producer/komponist.

-Nummeret handler om at få boostet sin selvtillid og sit ego. Stemningen er opløftende og energisk, og det smitter af på lytteren, når det flersprogede output skaber følelsen af at være ovenpå og tro på sig selv. 

Her kan du høre nummeret.

Facebooktwitter
+ posts

Facebook kommentarer