Opinionsmåling: Republikanerne og Sambandspartiet i folketinget

De to fløje i selvstændighedsspørgsmålet, Republikanerne og Sambandspartiet, ville få hvert deres folketingsmedlem, hvis der var valg nu. Det viser en vælgerundersøgelse.


Nuværende folketingsmedlem for Republikanerne/Tjóðveldi, Magni Arge, ville være genvalgt, og socialdemokraternes/Javnaðarflokkurin Sjúrður Skaale ville miste sin plads. Det viser vælgerundersøgelsen, som Gallup har lavet for republikanerne og som blev offentliggjort 2. august.

Sambandspartiet ville være det største parti med 27,7 procent af stemmerne og republikanerne ville få 23,1 procent.

Javnaðarflokkurin 21,4 procent og Folkeflokken 18,5 procent.

Små partiet ingen mulighed

Det er svært for de små partier at gøre sig gældende til et folketingsvalg. Alt tyder på, at det bliver det også denne gang.

De små partier Selvstyrepartiet, Midterpartiet og Framsókn får mellem 1,7 procent af stemmerne og 3,2 procent.


Gammel kending i folketinget

Gallup har også spurgt, hvem vælgerne helst vil have i folkeinget. Den viser, som også skrevet ovenfor, at Magni Arge ville blive genvalgt for republikanerne.

Magni Arge blev i 2015 nummmer to på listen hos republikanerne. Han blev også valgt i lagtinget men har største delen af perioden kun siddet i folketinget.

Magni Arge kom i folketinget som suppleant for Høgni Hoydal, der blev landsstyremand i fiskerianliggender. Høgni Hoydal har senere har frasagt sig pladsen som folketingsmedlem.

Det andet medlem ville blive Edmund Joensen for Sambandspartiet. Edmund Joensen, der fylder 74 i næste måned, er en erfaren politiker. Han var været lagmand, lagtingsmedlem, lagtingsformand og folketingsmedlem.

Edmund Joensen sad i folketinget fra 2007 til 2015.

Facebooktwitter
+ posts

Facebook kommentarer