Sambandspartiet står til at vinde folketingsvalget

Alt tyder på, at blå blok får støtte fra mindst et parti på Færøerne. Venstre søsterparti, Sambandspartiet, står til at vinde folketingsvalget på Færøerne.

To nye meningsmålinger, som er lavet i perioden 23. maj – 2. juni, viser at Sambandspartiet bliver det største parti på Færøerne.

Sambandspartiet får i begge målinger mellem 27, 5 og 28 procent af stemmerne. Dermed tegner der sig et billede af, at Sambandpartiet får det ene mandat på Færøerne. I flere meningsmålinger på det seneste har Sambandspartiet blevet det største parti.

Meningsmålingerne, som er lavet for nyhedsportalen Vp.fo og public service-stationen Kringvarp Føroya, viser også, at det bliver et tæt valg om hvem får det andet mandat. De tre partier Folkeflokken, Tjóðveldi/Republikanerne og Javnaðarflokkurin/Socialdemokratrerne ligger tæt mellem 19 og 23,6 procent i begge målinger.

I meningsmålingen for Vp.fo får Sambandspartiet og Tjóðveldi mandaterne, og Kringvarp Føroya undersøgelse viser, at Sambandspartiet og Javnaðarflokkurin får flest stemmer.

Mobilisere vælgerne

De fire partier gør alt for at mobilisere vælgerne, nu hvor de kan fornemme, at valget bliver tæt.

Folkeflokkens formand, Jørgen Niclasen, opfordrer sine vælgere til at deltage i folketingsvalget. Et valg, hvor deltagelsen plejer at ligge omkring 65 procent, som er væsentlig mindre end ved lagtingsvalg.

Også Sjúrður Skaale, folketingsmedlem for Javnaðarflokkurin, forsøger på facebook at gøre sine vælgere opmærksomme på den tætte valgkamp.

Bárður Nielsen, formand for Sambandspartiet, siger til Kringvarp Føroya, at hans parti har klaret sig rigtigt godt, men at de er langt fra sikre på at få et mandat.

– Det er vigtigt nu at mobilisere vælgerne. Resten af valgkampen vil vi forsøge at oplyse færingerne om, hvilke rettigheder vi har i riget, siger Bárður Nielsen til Kringvarp Føroya.

Løkkes valgbesøg

Statsminister Lars Løkke Rasmussen (V) har lige været på Færøerne (fredag 31. maj) midt i valgkampen, men Bárður Nielsen forventer ikke, at det har stor indflydelse på, at folk ændrer mening om, hvem de vælger.

– Det flytter ikke mange vælgere, men det er flot, at han tog sig tid at komme til Færøerne midt i den travle valgkamp, siger Bárður Nielsen.

Formanden for Tjóðveldi, Høgni Hoydal, som derimod agiterer for, at Færøerne bliver selvstændigt, er derimod meget kritisk overfor statsministerens besøg på Færøerne.

– Det danske rige har mobiliseret alle kræfter, så der kan vælge to samhørighedsstemmer på Færøerne. Det er stadig muligt for os at blive valgt, men det kræver, at færinger står sammen. Færinger har mulighed for at vælge et mandat, som siger at vi kan stå på egne ben, siger Høgni Hoydal til Kringvarp Føroya.

Magni Arge sidder på Tjóðveldis folketingsmandat.

Facebooktwitter
+ posts

Facebook kommentarer