Stor arktisk konference på Færøerne

En konference, som Arctic Circle holder på Færøerne i maj, får stor international opmærksomhed. Konferencen er en af de største internationale konferencer på Færøerne nogensinde.
Arctic Circle har de senere år arrangeret flere konferencer i flere lande, foruden den årlige store konference i Reykjavík. Nu er turen kommet til Færøerne, hvor konferencen Arctic Hubs bliver afholdt 8.-9. maj. Landsstyremanden i udenrigsanliggender Poul Michelsen er vært sammen med den forhenværende islandske præsident Ólaftur Ragnar Grímsson.
-Arktis og områderne i Nordatlanten har de senere år fået større betydninger i internationalt sammenhæng. De førende økonomier i Asien, Europa , USA og Rusland anstrenger sig for at styrke deres situation og rolle i Arktis, siger Ólafur Ragnar Grímsson, formand for Arctic Circle.
-Denne brydningstid giver manger nye muligheder for Norden, ikke mindst Færøerne, Island og Grønland , siger han videre. Mærker interessen De seneste tre år har Arctic Circle arrangeret regionale konferencer i Alaska, Singapore, Nuuk, Québec, Washington og Edinburgh. Nu er turen kommet til Færøerne.
Landsstyremanden siger, at det er en stor glæde for landsstyret at være vært for en række internationale gæster.
-Den voksende interesse for Arktis mærker vi til dagligt. Derfor arbejder vi målbevidst for at sikre færøske interesser og dele færøsk viden om Arktis. Konferencen vil uden tvivl åbne døre for nye muligheder for Færøerne som arktisk nation og ikke mindst for færøsk erhverv, siger Poul Michelsen.
Op imod 100 talere vil holde oplæg eller deltage i debatter i de to dage, som konferencen bliver afholdt i Nordens Hus i Thorshavn. Der kommer gæster fra hele verden, og blandt hovedtalerne er Anders Samuelsen, udenrigsminister i Danmark, Alisdair Allen, minister for international udvikling i Skotland, Gao Feng, arktisambassadør for Kina og Kang Jeong-sik, arktisambassadør for Sydkorea
Facebooktwitter
+ posts

Facebook kommentarer