Udenrigsministeren besøger Færøerne

Udenrigsminister Jeppe Kofod (S) besøger Færøerne 27. og 28. november. Under besøget skal udenrigsministeren diskutere aktuelle udenrigspolitiske sager med sin færøske kollega.

Det er anden gang indenfor en måned, at en højtstående minister besøger Færøerne. I begyndelsen af november var statsminister Mette Frederiksen (S) på Færøerne, og nu tager udenrigsministeren turen til Nordatlanten.

Landsstyremanden for udenrigsanliggender Jenis av Rana (M) er vært for besøget. Udenrigstjenesten på Færøerne skriver på deres hjemmeside, at landsstyret gerne vil arbejde for at få flere muligheder på det udenrigspolitiske område.

Landsstyret vil også gerne få større indsigt og indflydelse på alle områder indenfor udenrigs- og sikkerhedspolitik.

Jenis av Rana og Jeppe Kofod holder et møde onsdag (27. november), og efterfølgende mødes de med pressen mulighed. På torsdag møder Jeppe Kofod udenrigsudvalget i lagtinget.

Udenrigsministeren besøger også Erhvervshuset, Færøernes Kunstmuseum og den lille bygd Gásadalur.

Tavshed om Jerusalem

Jenis av Rana har trukket overskrifter i mange lande, fordi han har meldt ud, at Færøerne skal have en repræsentation i Jerusalem.

Statsministeren udtrykte ellers klart, da hun besøgte Færøerne, at man skal ikke forvente, at Danmark giver tilladelse til en repræsentation i Jerusalem.

– Vi følger den europæiske linje. Det er i Tel Aviv, og det er vigtigt at holde tungen lige i munden, sagde Mette Frederiksen til Kringvarp Føroya.

Lagmanden Bárður Nielsen har også afvist, at landsstyret har bestemt sig for, at repræsentationen skal ligge Jerusalem. I koalitionsaftalen står der, at den skal ligge i Israel.

Jenis av Rana har efterfølgende udtalt til Kringvarp Føroya, at han stadig planlægger, at repræsentationen skal ligge i Jerusalem, og at han vil komme med en officiel forespørgsel til Udenrigsministeriet i begyndelsen af det nye år.

På hjemmesiden hos den færøske udenrigstjeneste står der ikke noget om, hvorvidt Jeppe Kofod og Jenis av Rana vil diskutere repræsentationen i Israel.

Facebooktwitter
+ posts

Facebook kommentarer