Formel ansøgning afleveret

Færøerne har nu formelt søgt om fuldgyldigt medlemskab i Nordisk Råd. Ansøgningen bliver drøftet på Nordisk Råds session i november.

Den færøske lagmand, Aksel V. Johannesen,(Javnaðarflokkurin) og landsstyrmanden i udenrigs- og erhvervsanliggender, Poul Michelsen (Framsókn), har på vegne af Færøernes Landsstyre afleveret ansøgning til Nordisk Råd og Nordisk Ministerråd om medlemskab.

Det skriver det færøske udenrigsministerium tirsdag (11. oktober).

– Nordisk samarbejde er vigtigt vindue ud i verden, og nordiske lande er højt respekteret internationalt inden for mange områder, siger Poul Michelsen.

Nordisk Råd har årsmøde 1. til 3. november i år på Christiansborg. Der vil ansøgningen blive drøftet.

– Færinger bør sidde ved bordet, når afgørelser vedrørende Færøerne bliver taget. Færøerne er en nordisk nation. Derfor er det en selvfølge, at Færøerne har fuld indflydelse og fuldgyldigt medlemskab i det nordiske samarbejde med de rettigheder og forpligtelser, som det indebærer, siger Poul Michelsen.

Landsstyremanden har i 2016 haft møder med de nordiske ministre i Danmark, Norge, Island, Grønland og Åland, hvor han har berettet om Færøernes ønsker og planer om fuldgyldigt medlemskab i Nordisk Råd.

Facebooktwitter
+ posts

Facebook kommentarer