Bagmandspoliti undersøger Eik Bank

Politiet på Færøerne søger hjælp hos SØIK for at finde ud af, om der kan rejses tiltale i forbindelse med Eik Banks skattesag.

 

Politimesteren på Færøerne, John Kølbæk, har kontaktet statsadvokaten for Særlig Økonomisk og International Kriminalitet, også kaldet SØIK, for at få assistance i det som bliver betegnet som  Færøernes største skattesag.

Det oplyser politiet i en pressemeddelelse.

Det færøske skattevæsen, Taks, har meldt Eik bank til politiet. Årsagen er, at Taks mistænker Eik Bank for at have skjult oplysninger for skattevæsnet i forbindelse med et skattefradrag på 90 millioner kroner.

 -SØIK skal bidrage med en vurdering af sagen. De har været enige med min vurdering, at denne sag har ikke været tilstrækkeligt oplyst til, at jeg kunne træffe en afgørelse om at iværksætte en efterforskning med henblik på at rejse tiltale eller at afvise sagen, uddyber John Kølbæk overfor

Kringvarp Føroya.

 

Stor betydning

Færøsk politi har i første omgang undersøgt sagen, men kan ikke ud fra de foreliggende oplysninger vurdere, om der skal rejses tiltale eller ej.

Nu er meningen, at folk fra færøsk politi og SØIK skal arbejde sammen i et team. John Kølbæk oplyser, at han ved ikke hvor lang tid det vil tage at komme frem til en afgørelse. Men da sagen har stor samfundsmæssig betydning, så har sagen høj prioritet.

 

Nul værdi

I første omgang fik Eik Bank (som nu hedder Betri Banki) lov til at trække 90 millioner kroner fra i skat i forbindelse med, at forsikringsselskabet Betri købte banken af Finansiel Stabilitet.

Siden blev der sået tvivl om skattevæsnet havde fået alle oplysningerne i sagen. Forhenværende direktør, og på daværende tidspunkt bestyrelsesmedlem Jørn Astrup Hansen sagde offentligt, at banken ikke havde oplyst tilstrækkeligt.

Taks tog sagen op igen og kom frem til, at den skattefradragmæssige goodwill, som det hedder på fagsprog, havde en værdi på nul kroner.

Inden afgørelsen fratrådte direktøren Súni Scwartz Jacobsen.

Taks fik lavet en undersøgelse af hele forløbet. Den endte med politianmeldelsen.

Facebooktwitter
+ posts

Facebook kommentarer