Den danske børneminister lover bedre betingelser for færøske og grønlandske forældre

Den danske børneminister, Ellen Thrane Nørby(V), lover at arbejde for bedre betingelser for grønlandske og færøske forældre i forbindelse med børnepasning. Det siger hun i svar til Sjúrður Skaale, færøske folketingsmedlem.

Kaj Joensen
Færøske og grønlandske forældre som bor i Danmark og passer deres børn hjemme har ikke ret til det tilskud, som danske, EU og EØS borgere har.

Det er en del at grænsehindringerne, som giver færinger og grønlændere værre betingelser end EU og EØS borgere har i Danmark, siger Sjúrður Skaale.

I dagtilbudslovens regler om tilskud til pasning af egne børn er fastsat krav om, at man skal være berittiget til ydelsen ved blandt andet, at skulle være bosat i en dansk kommune, der har valgt at tilbyde denne ydelse og have opholdt sig i Danmark i mindst 7 ud af 8 de sidste år

Kravet om ophold i Danmark gælder ikke for EU/EØS-borgere i det omfang, de efter EU-retten er berettiget til ydelsen.

Det vil de færøske folketingsmedlemmer rette på, og Sjúrður Skaale har fået svar fra den danske børneminister, Ellen Thrane Nørby(V), at hun vil forsøge at løse problemet, så færinger og grønlændere har de samme rettigheder.

-Jeg er samtidig opmærksom på, at Færøerne og Grønland ikke omfattes ved vurdering af, om vedkommende har haft ophold i Danmark i mindst 7 ud af de sidste 8 år, hvilket er tilfældet for visse andre ydelser. Jeg vil derfor arbejde for, at der findes en løsning på problemerne, siger Ellen Thrane Nørby.

Facebooktwitter
+ posts

Facebook kommentarer