Færøerne forbereder overtagelse af luftrummet

Færøske og danske myndigheder er blevet enige om, hvordan overtagelsen af luftrummet over Færøerne skal forløbe.

Den færøske landsstyremand i udenrigs- og erhvervsanliggender, Poul Michelsen (Framsókn), har i den seneste uge holdt en række møder i København for at diskutere overtagelse af luftrummet og udlændingeområdet.

Poul Michelsen og den danske trafikminister Ole Birk Olesen (LA) er blevet enige om, at den færøske overtagelse af luftrummet skal opdeles i to områder.

I første omgang over færøske myndigheder Naviairs styring af flytrafikken til og fra Vágar Lufthavn. I anden omgang forbereder en arbejdsgruppe den endelige overtagelse kontrollen med hele luftrummet ved Færøerne.

Poul Michelsen oplyser til Kringvarp Føroya, at overtagelsen kan ske om et år, hvis arbejdet går godt,.

Den internationale lufttrafik over Færøerne styres fra Keflavik.

Udlændingeområdet gået i stå
Poul Michelsen mødtes også med integrationsminister Inger Støjberg (V) for at diskutere overtagelsen af udlændingeområdet.

Ifølge den oprindelige arbejdsplan var meningen, at forberedelsen af overtagelsen af udlændingeområdet skulle være klar i 2016.

Imidlertid er arbejdet ikke gået så hurtigt som planlagt. Man skal bl.a. finde en løsning på Færøernes situation i Schengen-samarbejdet, som vil danne grundlag for overtagelsen

– Om det går som planlagt, bliver der snart fundet en løsning på, hvordan grænsekontrollen skal foregå i forbindelse med overtagelsen af udlændingeområdet. Når en løsning foreligger, er kan man kan gå videre til en politisk stillingtagen, siger Poul Michelsen.

Facebooktwitter
+ posts

Facebook kommentarer