Fem nye anholdelser i forbindelse med grindefangst

Politiet på Færøerne anholdt fem medlemmer fra Sea Shepherd i forbindelse med grindefangst. Tre af aktivisterne blev tilbageholdt af civile til politiet kom frem.

Kaj Joensen
Der var igen drama på Færøerne onsdag (12.august), da en flok hvaler blev set ude på havet og drevet til lands og slagtet. Selve slagtningen af de 61 hval foregik i bygden Sandavág på Vágoy.

Miljøaktivister fra Sea Shepherd prøvede at forhindre drabet og i den forbindelse blev fem aktivister anholdt.

– De sigtes for overtrædelsen af grindeloven. Tre af medlemmerne blev tilbageholdt af civile færinger og overdraget til politiet på stedet.

En hurtiggående båd fra Sea Shepherd prøvede også at forstyre fangsten. Aktivisterne sejlede foran flokken, mens hvalerne drevet til lands, men det lykkedes ikke at afbryde fangsten.

Besætningen på båden sejlede væk, inden politet nåede at anholde dem.

Jón Klein Olsen, vicepolitikommisær, siger til Portal.fo, at politiet leder efter båden, og den er søsat af skibet Sam Simon. Politiet ved ikke hvor skibet er, fordi de har slukket AIS-senderen, som ellers er et lovkrav at have tændt.

Store bøder til anholdte
Det fem anholdte kan se frem til store bøder. I forbindelse med andre fangster i år er fem andre aktivister anholdt og sigtet. I den forbindelse har
organisiatonen Sea Shepherd og de fem medlemmer fået i alt 225.000 kroner i bøde.

Bøderne til de enkelte medlemmer ligger mellem 25.000 og 35.000 kroner.

Facebooktwitter
+ posts

Facebook kommentarer