Lagmanden hovedtaler på stor indisk konference

Lagmand Aksel V. Johannesen besøger i disse dage Indien, hvor han er hovedtaler på konferencen Nordic Baltic Business Conclave i New Delhi. Repræsentanter for færøsk erhvervsliv er med på rejsen, hvor lagmanden også har holdt møde med Indiens udenrigsminister Dr. S. Jaishankar

Lagmand Aksel V. Johannesen var i dag hovedtaler på konferencen Nordic Baltic Business Conclave i New Delhi i Indien, som lagmanden besøger sammen med bl.a. ni repræsentanter for færøsk erhvervsliv.

Aksel V. Johannesen pointerede bl. a. i sin tale, hvor vigtigt det er, at den store afstand mellem Færøerne og Indien og den store forskel på landene størrelsesmæssigt ikke får lov til at være en forhindring, men at der fokuseres på at udforske nye og innovative måder at samarbejde på – at bygge partnerskaber for fremtiden.

Han pegede på samarbejdsmuligheder inden for fiskeri, lakseopdræt og IT.

Lille land med stort havområde

– Vores er land er godt nok lille. Men vores hav er stort. Vi betragter os selv som en stor Ocean Nation. Færøerne har avanceret havteknologi og dybhavsfiskeri, mens Indien er rig på oceaniske ressourcer. Ved at arbejde sammen kan vi skabe et stærkt partnerskab og kombinere Indiens rige marineressourcer med vores stærke teknologiske kompetencer, påpegede Aksel V. Johannesen.

Han lagde også vægt på, at der er et perfekt match mellem Færøerne og Indien, når det drejer sig om akvakultursektoren. Indien er en af ​​verdens største akvakulturproducenter. Det stiller krav om det bedste udstyr, som Færøerne kan levere.

– Vi producerer den bedste laks i verden, som er kendt over hele verden. Færøsk atlanterhavslaks eksporteres til alle seks kontinenter. Vi har en stærk servicesektor for akvakulturindustrien. Vores virksomheder leverer topkvalitet og langtidsholdbart udstyr. Jeg ser et stort potentiale for et stærkere samarbejde mellem Indien og Færøerne på dette område, sagde Aksel V. Johannesen.

Potentiale på IT-området

Lagmanden understregede også, at Færøerne har et højt uddannelsesniveau, som er en hjørnesten i den stærke færøske økonomi. Et stærkt fundament baner således vejen for samarbejde mellem landene. Indiens rigdom af dygtige fagfolk og videregående uddannelser stemmer perfekt overens med Færøernes vision, især inden for IT.

– På trods af sin lille størrelse minder Færøerne meget om større nationer. Det gør os til et ideelt udgangspunkt for at teste fuldskala IT-projekter i realtid. Et samarbejde på dette område indeholder et utroligt potentiale til at styrke uddannelse og forskningstandarder i begge vores lande, sagde Aksel V. Johannesen.

Lagmanden mødtes tidligere på ugen med Indiens udenrigsminister, Dr. S. Jaishankar, hvor de to drøftede disse emner.

Facebooktwitter
+ posts

Facebook kommentarer