Paul Watson optrapper kampagne mod grindefangst

43 hval slagtet under sommerens første grindefangst. Ingen fra Sea Shepherd var til stede for at standse fangsten. Istedet for opfordrer Sea Shepherd til boykot af færøsk laks.

Under sommerens første grindefangst på Færøerne blev 43 grindehvaler slagtet i den lille bygd Hvannasund onsdag (6. juli).

Lovstramninger fra færøske side har medført, at aktivisterne ikke kommer til Færøerne i år, så ingen fra Sea Shepherd var til stede for at genere fangsten.

Sea Shepherd opfordrer i stedet til boykot af færøsk laks i kampagnen “Operation Bloody Fjords”.

Hidtil har organisationen ikke afsløret så meget, hvad kampagnen går ud på, men efter årets første fangst er det kommet frem, at en del af kampagnen er at ramme færøske lakseeksport.

– Sea Shepherds kampagne i år vil være at indgive en klage til EU og arbejde for en boykot af færøsk lakseopdræt og andre fiskeprodukter, siger Paul Watson, stifter af Sea Shepherd, på facebook.

Her nævner han også 11 krydstogtrederier, som Sea Shepherd fraråder at sejle til Færøerne.

Mistænkeliggørelse
For at sætte færøske lakseprodukter i dårligt lys prøver Sea Shepherd at give omverdenen et indtryk af, at grind er i laksefoder.

– Vi må fortælle verden, at færøsk laks er forbundet med slagtning af hvaler. Folk, som spiser og køber laks, bør altid spørge, om laksen kommer fra Færøerne. Hvis det er tilfældet, bør den ikke spises, og sælgeren bør påmindes om ikke at servere den, siger Paul Watson.

Paul Watson har sendt en forespørgsel til tre store lakseopdrættere på Færøerne, Hidden Fjord, Bakkafrost og Marine Harvest, om de bruger kødet fra grindehvaler i deres foder.

Lakseopdrætterne har ikke svaret på Sea Shepherds henvendelser.

Det er også første gang, at grind bliver sat i forbindelse med laksefoder.

Milliardeksport har stor betydning
Det er svært at bedømme, om Sea Shepherds kampagne vil få nogen indflydelse på eksporten af laks. Men lakseopdrætten har stor betydning for den færøske økonomi.

Tal fra Føroya Hagstova (Færøernes Statistik) viser, at værdien af eksporten af laks var i juni måned i år 1113 millioner kroner.

Det er 367 millioner mere end ved samme tid sidste år.

Artiklen er også blevet bragt på Sermitsiaq.

Facebooktwitter
+ posts

Facebook kommentarer