Søpapegøje undtages fra totalfredning

Færøerne undtages, hvis forslaget om totalfredning af søpapegøje, topskarv og alk vedtages.

Det forsikrede miljø- og fødevareminister Jakob Ellemann-Jensen (V), da han orienterede Folketingets europaudvalg fredag 16. november om partsmødet for aftalen om beskyttelse af afrikansk-eurasiske migrerende vandfugle (AEWA), der finder sted i Durban i Sydafrika den 4.-8. december.

Den danske regering indgiver simpelt hen en reservation på vegne af Færøerne.

Regeringens position er modsat EU-kommissionen og bestemt af Færøerne.

– Det er Færøernes ønske, og det respekterer jeg også ud fra en betragtning om, at Færøerne strengt taget ikke er medlem. Færøerne har lagt store begrænsninger på lunden og forvalter det på forbilledlig vis. Det har man godt styr på selv, erklærede Jakob Ellemann-Jensen.

Forslaget blev oprindeligt sat på dagsorden som en mandatsag, men det var en misforståelse.

Sandsynligvis ville der være kommet nej fra et mindretal bestående Enhedslisten, Alternativet og SF, hvis europaudvalget skulle have stemt.

Rasmus Nordqvist (AL) henviste til, at formanden for Færøernes ornitologiske forening siger, at der er behov for en totalfredning indtil bestanden af lunder er genoprettet.

– Nogle gange skal man sætte naturens interesser over andre interesser. Det er også i rigsfællesskabets interesse, at naturen og dyrene trives, sagde Rasmus Nordqvist.

Facebooktwitter
+ posts

Facebook kommentarer