Trafikminister åben for grønlandsk kørekort-app

I Danmark vil regeringen indføre digitalt kørekort. Denne ordning vil dog ikke blive gennemført i Grønland i første omgang.

Det fremgår af et svar fra trafikminister Ole Birk Olesen (LA) til Aaja Chemnitz Larsen (IA) om regerings udspil “Digitalt kørekort på vej”.

Regeringen vil gøre kørekortet digital, så at man kan fremvise det via en app på sin smartphone.

Ole Birk Olesen siger, at det samme ikke kommer til at være gældende i Grønland inden udgangen af 2020.

– Personer, der er bosat i Grønland, skal efter grønlandske regler være i besiddelse af et grønlandsk kørekort for at føre motorkøretøjer i Grønland. Det app-baserede kørekort er således ikke tænkt som en digital løsning for kørekort udstedt i Grønland, siger Ole Birk Olesen.

Åben for muligheden
Trafikministeren er dog ikke afvisende overfor en digitalisering på et senere tidspunkt.

Ole Birk Olesen oplyser, at hans ministerium er jævnligt i dialog med grønlandske myndigheder omkring de spørgsmål, som vedrører kørekort.

– I den forbindelse er Transport-, Bygnings- og Boligministeriet åben over for at se på, hvad der skal til for at muliggøre adgangen for en digital løsning for kørekort udstedt i Grønland, erklærer Ole Birk Olesen. 

Kørekort som 17-årig
Aaja Cheminitz Larsen vil også vide, om regeringen er indstillet på et pilotprojekt i Grønland, der tillader unge på 17 år at tage et kørekort.

Grønland har ikke hjemtaget ansvarsområdet for færdsel, og derfor er reglerne på området stadig et dansk anliggende.

– I den forbindelse er Transport-, Bygnings- og Boligministeriet villig til at kigge på, hvorvidt de lovgivningsmæssige rammer skal justeres, såfremt Naalakkersuisut ønsker at gøre det muligt at indføre et pilotprojekt i Grønland, der tillader unge på 17 år at tage et kørekort, slutter Ole Birk Olesen.

Artiklen har også været bragt på sermitsiaq.ag.

Facebooktwitter
+ posts

Facebook kommentarer