Tidligere Eik ledelse dømt at betale 150 millioner

Tre tidligere ledere i banken Eik, som gik fallit i 2010, er blevet dømt til at betale 150 millioner kroner til Finansiel Stabilitet.

Retten på Færøerne dømte mandag (18. november) den tidligere ledelse. Det skriver Kringvarp Føroya (færøsk tv- og radio).

De dømte er daværende formand i Eik’s bestyrelse, Frithleif Olsen, næstformand Odd Bjellvåg og direktør Marner Jacobsen.

Finansiel Stabilitet stævnede fem personer i 2012 for deres rolle i bankens konkurs. Sidenhen er anklagen mod revisoren, Hans Laksá, blevet trukket tilbage, og direktør Bjarne Olsen blev frikendt i retten.

Retten har taget stilling til fire sager. Der var oprindeligt flere sagerne, da stævningen kom i 2012. De tre er dømt for deres beslutninger i to sager.

Den ene hander om FDI, som er en sag om otte tyske handelscentre, hvor Eik bank tabte 204 millioner kroner, og et projekt, hvor banken ydede lån til Valbjørn Dalsgaard, som har bygget lejligheder i Thorshavn. Her mistede banken 88 millioner kroner.

De tre dømte hæfter solidarisk for bøden på 150 mio. kr. Kringvarp Føroya beretter, de tre har en forsikring, som dækker dele af summen.

De er forsikret hos Betri Trygging. Betri Bank, som tidligere Eik nu hedder, ejer Betri Trygging.

Facebooktwitter
+ posts

Facebook kommentarer